tiistai 26. helmikuuta 2013

Meillä Orrelassa niin hiljaista...

...

Asioita on kyllä tapahtunut, ja remontti on edennyt, mutta kirjoteltua ei ole tullut. Ehkäpä pienoinen laiskuus iskenyt.

Olohuone on siis edistynyt. Katon tukipalkit on saatu paikoilleen, eikä niiden laittamisessa edes kauaa mennyt. Ite en osallistunut niiden laittamiseen, ei mua kuulemma tarvittu :D . Meillä tuli nyt sitten olohuoneen kattoon, alakerran puolelle kaksi liimapuupalkkia, kooltaan 225x115, jos muistan oikein. Palkit löytyi Puukeskuksesta. Palkit kiinnitettiin vartavasten niille suunnitelluilla ns. rautakengillä. Ovat siis monessa hirressä kiinni, eikä näin olleen paino kasaannu vain yhden hirren päälle, vaan tasaisemmin monelle hirrelle. Kengät ovat noin 200x900 (lev x pit) kooltaan, ja oliskohan noin senttistä rautalevyä. Kiinnikkeet jää seinälevyjen alle piiloon, joten niiden ei tarvinnut olla hienot. Palkit on kyllä sitäkin hienommat. Mä tykkään!

Lattia on myös saatu olohuoneessa hiottua, ja kaipaisi enää maalausta, samoin kun katto ja seinät. toki ne kaipaa vielä myös kevyen hionnan. Kattoon jää alkuperäinen paneelli, se vaan maalataan uudestaan valkoiseksi, niin saadaan ajan saatossa tulleet "liat" piiloon. Lattiasta tulee saman värinen kun keittiössäkin on, eli vaalean harmaa. Ihanasti näkyy koirankarva, ja rapaset tassun jäljet, mutta mitäs sitte. Seinistä sitten taas tulee hieman tummemman harmaat kuin lattiasta, mutta vaaleat kuitenkin. Näin saan kauniit valkoiset ikkunan pokat hienosti esille. Luulisin. Ainakin mulla on visio.Yksi seinä tulee olemaan samaa valkoista vaakapaneelia kuin kylpyhuoneessa ja eteisessäkin.

Meillähän tulee makuuhuone myös sinne olohuoneeseen, ja sinne pitäis vielä keksiä jokin pitkäaikais väliaikainen väliseinä ratkaisu. Niin, että sais vähän suojaa nukkumiselle.

Pian sitten saakin jo ruveta raijaamaan tavaraa "isoon huoneeseen", ja pääsee pois noista kahdesta kamalasta täysin keskeneräisestä huoneesta. Niitä ei huvita edes siivota, kun ei se siivouksen jälki missää näy.