tiistai 27. joulukuuta 2011

tammikuussa Orrelaan?

Oliskohan niin, että päästääisiin mahdollisesti jo Tammikuun lopulla Orrelaan, omaan kotiin asumaan. Voipi olla. Alunperinhän meidän piti päästä muuttamaan jo marraskuun alussa, mutta kylpyhuoneen lattiavalu ei ollut silloin vielä kuivunut, vaikka suunnitelmien mukaan piti olla. Noh, sellaista sattuu. vietettiin sitten marraskuussa pari viikkoa thaimaan lämmössä. Ja hyväähän se totisesti teki.

Nyt ollaan saatu kylpyhuone kaakeloitua loppuun, seinät joihin suunniteltiin panelointi, on paneloitu ja kattokin on melkein loppuun asti paneloitu. Loppui nääs panelit niin sanotusti kesken. Ylläri ylläri. Eilen saumattiin Samelin kanssa ensimmäisen kerran elämässämme kylpyhuoneen seiniä. Ensin hommasta ei meinannut tulla mitään. Sameli oli jo luovuttamassa kun saumaus jälki oli niin kamalaa. Noh, kiitos paapalle, kun lohdutti ja kertoi että se viimeinen jälki siihen suamaan tulee vasta siitä kun seinät ja saumat on pyyhitty sillä kostealla/märällä sienellä. Ja alkoihan se homma sitten tosissaan sujumaankin. Sameli levitti saumauslaastia ja minä tulin hetken päästä perässä pyyhkien sienellä sieniä. Ja kauniit saumat niistä tuli, pakko itse vähän kehua. Nyt on siis saumattu valkoiset seinät. Seuraavaksi on vuorossa ruskea seinä ja lattia, kun kerta ovat saman väriset. Harmiksemme ei päästy eilen vielä saumaamaan lattiaa, kun yksi lattialaatta oli haljennut, ja jouduttiin se otttamaan varovasti irti ja laittamaan tilalle uusi. Nyt kuitenkin päästäisiin jo laittamaan saumavärkki lattiaankin, mutta saas nyt nähdä että miten keretään. Vaikka eihän siinä saumaamisessa kauaa mennyt, kun oltiin siinä Samelin kanssa niin hyviä. :)

Kun saataisiin kylpyhuone siihen malliin että saataisiin aloittaa kalusteiden asennus, ja sitten sen jälkeen pyytämään putkaria paikalle, niin pääsisin laittamaan muita huoneita kuntoon. Meillähän on nyt siis kaikki vanhan asunnon tavarat ruokailuhuoneessa, ja niitä kun sieltä pääsisi hieman levittämään ympäri asuntoa niin olis tosi jees juttu. Eilen Samelin kanssa mietittiinkin., että miltäköhän tuntuu nukkua ensimmäinen yö Orrelassa? Voi olla aika jännä tunne. Ajateltiin, että vaikka se olisi niin sanotusti muuttokunnossa jo viikolla, niin muutetaan vasta viikonloppua vasten, niin saadaan nukkua pitkään ja nauttia ensimmäinen aamupala ihan rauhassa. On siellä Orrelassa nyt niin paljon puuhattu, että kyllä siitä ensimmäisestä aamusta haluaa nauttia täysillä. Mutta katotaan vaan, niin ei malteta odottaa, ainakaan jos jo alkuviikosta olisi mahdollista sisälle muuttaa.

Nyt asutaan väliaikasesti Samelin vanhempien luona koirien kanssa, niin ollaan silleen tasapuolisesti molempien vanhempien luona. Ensin kuukausi mun porukoilla ja sitte kuukausi Samelin porukoilla. Vanha kämppä kun ollaan myyty pois jaloista, niin vaihtoehtona on väliaikais majoitus.

Katon panelointi aloitettu.

kodinhoitonurkkausta saumauksen jälkeen. Ja hieno tulee

Nurkassa on piilossa wc-pytyn huohotusputki. Nurkka oli ensin tarkoitus kaakeloida, mutta päätettiin kuitenkin paneloida. Ja hienohan siitä tuli, miksi peittää kun sitä voi korostaa.

Tähän nurkkaukseen on tulossa suihkukaappi, paneleiden takana menee portaat vintille.

Jos jonkun mieltä jäi jokin askarruttamaan, niin pistäkää rohkeasti viestiä, koitan vastailla parhaani mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti