sunnuntai 29. toukokuuta 2011

tästä se alkaa...

Hellou kaikille!


Huomenna ollaan virallisesti omakotitalon omistajia, jännää. Saadaan siis avainnippuun vanhan hirsitalon avain, ja siitä alkaakin pitkä jakso remontointia ja sitä että päästäisiin sinne myös asumaan. Talo on kaunis vanha pohjalaistalo, komean kukkulan päällä, joten ainakin tontti on erittäin kuiva, ja tietenkin oma, mikä on nykyään melko harvinaista, varsinkin kun ottaa huomioon että talo ei ole metsässä, vaan ainoastaan 3km keskustasta, suositun asuinalueen laidalla. Kuvaa en vielä julkaise, vasta sitten kun pääsen ottamaan tästä komeasta talosta kuvan.

Ajattelin aina, että haluan muuttaa uuteen kivitaloon, jossa on törkeesti neliötä ja vähän kaikuvat huoneet. Nyt sitä on jotenkin ajan mittaan mieltymykset muuttuneet, ja sitä kaipaa johonkin luonnon läheisempään ja jo elämää nähneeseen taloon. No tämähän talo sitä juuri on, elämää nähnyt. Vanhassa talossa on aivan erilaineen huoneilma ja tunnelma kuin nykytaloissa. Vaikka vanhoistakin taloista saa ilmapusseija jos ne lisäeristää piloille ja käyttää vääränlaisia materiaaleja.  Siksi meidän tarkoituksena onkin käyttää vanhoja rakennustekniikoita ja materiaaleja, taatatksemme talolle mahdollisimman pitkän tulevaisuuden ja säilymisen, niin että se seisoo komeasti vielä seuraavatkin satavuotta samalla paikalla.

Nyt on kuitenkin aika mennä nukkumaan, jotta huominen tulisi aavistuksen nopeammin, ja pääsisi repimään kamalia muovimattoja kauniiden lankku- ja lautalattioiden päältä pois.

-Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti