tiistai 31. toukokuuta 2011

tulevan ruokailuhuoneen vanhoja tapetteja

















Kuulumisia Orrelasta





Iltoja taas kaikille, tässä talon ensimmäisiä kuvia, joita tuli napsittua tänään purkamisen yhteydessä. Apuna mulla oli tänään Äiti ja siskot Emmi ja Sanni. Oli kyllä niin mukava purkaa, repiä vanhoja tapetteja pois, joita tosiaan oli aika monta kerrosta joissakin huoneissa. Alla oli tietenkin pinkopahvi, jonka päälle oli laitettu viittä kuutta eri tapettiaOrrela alkaa pikkuhiljaa pääsemään alkuperäiseen asuunsa. Samelin vaari on trimmeröimässä pihaa ja Samelin vanhemmat tuli myös auttamaan seinien avaamisessa. Paljonhan siinä on tekemistä, mutta melkein 85neliötä saatiin purettua alakerrasta, joten enää noin 55neliötä alakertaa jäljellä. ja kun sen ajattelee seinänä ja lattiana niin aika paljon. Ollaan siis omasta mielestä saatu tosi hyvin tehtyä, kun ajattelee että tätä tehdään kuitenkin päivätyön ohella iltaisin. 

 Tässä teille vähän kuvia meijän tämän päiväisestä urakasta. Tämä alla oleva kuva on meijän tulevasta olohuoneesta, johon varmaan paneudutaan loppuviikosta. Tilaa tässä tulevassa ja olevassa olohuoneessa on mahtavat 41neliötä. Että pitäis ainakin mahtua sitten olemaan... Ruokailuhuoneessa tilaa on noin 24 neliötä ja keittiössä noin 22 neliötä. Että tila pitäis ainakin sitten meijän perheelle riittää. On ainakin koirilla tilaa :P
Joose komeilee tulevassa olohuoneessa, vieressä vanha puusohva, joka oli verhoiltu nahkasohvaksi, luojan kiitos huomattiin millaan aarre siellä tekonahkasohvan sisällä oli.
 Lattiaa on tosiaan purettu jonkunverran, jokaisesta huoneesta jonkun verran, jotta ollaan nähty millanen aarre siellä muovimattojen alla on, ja tähän asti todella hyvän näköinen sellainen.
Tässä talossahan on alakerran ikkunat vaihdettu, mutta luojan kiitos saman mallisiin kun alkuperäisetkin. Ja syy niiden vaihtamiseen on ollut se, että talossa on vielä 2000-luvulla asunut vanha nainen, koko ikänsä asunut tässä talossa. ja siis taloa on tuotu hieman tälle vuosituhannelle, vaihtamalla ikkunat 1996. Ikkunoista varmasti enemmän jatkossa.
Eteisen lattiasta löytynyt sanomalehden sivu vuodelta 1948

Keittiön seinää purkamisen jälkeen

Tuleva työhuone ja taustalla tuleva ruokailuhuone

Pikkusisko-Sannin (9v) kirjottama remonttipäiväkirja vanhalle pahvin palalle
Nyt alan kuitenkin menemään nukkumaan, sillä huomennakin on päivä, ja mua odottaa 12h työpäivä, jonka päälle vois käydä vielä Orrelassa kurkkaamassa.

Nyt kuitenkin nukkumaan, palaillaan...

-Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti