sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

vastaus kysymykseen: miksi itseasennettava ekovilla levy seiniin, eikä puhallettava?

kiitoksia kehuista, jaksaa taas kirjoitella. 

Mietittiin tosiaan myös tätä samaista juttua kun anonyymi kirjoittaja, että olisko se puhallusvilla seiniin vai valmiit levyt, joita nykyään myös saa. Levyt ovat hinnaltaan hieman kalliimpia ja asennus on todella helppoa. Jotta villan olisi saanut puhallettua seiniin, olisi pitänyt ottaa ulkopuolista työvoimaa joka sen olisi tullut puhaltamaan, koska villaan täytyy saada sidosaine joka pitää sen seinässä. Lattiaan on ihan eri puhaltaa kun ei tarvitse sitä sidosainetta, ja puhallus käy näin ollen helposti myös itseltä. 

Seinissä on 50mm ekovilla levyä, ja sen asentaminen oli siis helppoa. Koolaus on tehty 50x50 kakkos-kakkosella, ja tuo villa oli siis passelia siihen. Meillä aika lailla seinät suorat, joten paljon ei ns. ilmarakoja jäänyt seinän ja villan ja levyn väliin. kyllä sen huomaa että vaikutusta on ollut. Ainakaan näin kesällä ei niin kovin kuuma ole. 

Seinät itsessään eivät ole kylmät, eikä niistä vedä, joten ns. täysin tiivis eristäminen ei niin "tarpeellista" . 
Seinistä aiheutuva lämpöhukka on myös todella pientä, joten senkään suhteen valitsemamme eristelevyt ovat aivan toimiva ratkaisu. Hirsi meillä noin 150mm paksua. 

toivottavasti vastasi kysymykseen. 

terkuin Emäntä! 

1 kommentti:

  1. Kiitos vastauksista! Paljon kysyttävää ja opittavaa, mutta pikkuhiljaa tässä tietoa karttuu, kun jaksaa vain sitkeästi selailla viisaampien ponnisteluja. Täällä on talo vielä purkuvaiheessa joten muuttamisesta ei ole vielä uskaltanut edes haaveilla;D

    Pitääpäs kysellä taas, kun tulee jotain mikä askarruttaa köh köh...

    VastaaPoista