sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

olohuoneen lattia ja eteisen kaapin ovet

eli niillä ollaan pitkälti menyt tässä nyt pari viikkoa. Olohuoneesta ollaan siirretty lattialankut pois, väliaikaseen säilytykseen, ja lisää lattialankkua on laitettu tilaukseen, pitäisi olla täällä parin viikon sisällä. Sitten saakin nähdä miten sopivat keskenään. 
Tällä hetkellä istun olohuoneessa lattiavasan päällä ja katon ku mies vetää sähköjä niin josko meillä olis vaikka jouluna miehen inhoamat jouluvalot ikkunassa.
Eli olohuoneen lattia on nostettu ylös ja lattian alla oleva maa-aines on siirretty pihalle aitan viereen täytemaaksi. pääasiassahan täällä olohuoneessa oli kiviä, puutikkuja, multaa ja kaikkea epämääräistä, rikkinäisistä kalkkisäkeistä sementtisäkkeihin. Ihanaa! Monen monta kottikärry kuormaa on pois täältä kärrätty, ja tilalle on kärrätty noin neljä kuutiota soraa kapillaari suluksi. Soran päälle tulee vielä lekasoraa eristeeksi ja sitten siihen rossilattia. Tarkoituksena olisi tänne olohuoneen lattiaan tehdä pieni luukku, josta pääsee sitten ns. kellariin, johon saa mahdollisesti tavaraa säilöön ja miksei vaikka olutkellaria. Hyvää tilaa on kuitenkin turha ns. heittää hukkaan, sillä säilytystilaa ei koskaan ole liikaa. 

Olohuonehan meillä on ihanat 40neliötä, mikä on aivan mahtavaa. Mutta paljon kai vanhoissa taloissa se hienoin huone on ollut suuri ja valoisa. Sitten kun saadaan olohuone siihen malliin että täällä on lattia, katto ja seinät laitettuna, niin saadaan siirrettyä makuuhuone ja tällä hetkellä väliaikainen olohuone tänne, ja saadaan nostaa kahdesta muusta huoneesta lattia ylös ja toistaa sama homma. Tuon kaiken kun saisi tehtyä ennen talvea. Ainakin lattiat niin tarkenisi sitten olla. 



Sitten niihin oviin. Eli ollaan anopin kanssa rapsuteltu väliovista vanhoja maaleja pois, ja hiottu ovet sileiksi, ja nyt on jo yksi ja puoli ovea maalattu. Tulee kyllä niin hienot! Nää väliovet, tarkemmin sanottuna kaapin ovet tulee eteiseen rakennettavaan kaapistoon. Eteisessä on valkoiset paneeliseinät ja ovet tulee olemaan Uulan-värikartasta sävyä "sade". Tosi onnistunut värivalinta nyt kun näkee ovet maalattuina. Haluttiin että ovet ei oo valkoset, vaan vähän erottuvat edukseen. Ja toisaalta, ei haluta että kaikki on maalattuna valkoiseksi, koska kyllä sitä vaaleutta saa muillakin väreillä. Ja kun valkoisen yhdistää vaikka harmaaseen, niin valkoisesta tulee huomattavasti puhtaamma värinen.

Viereisessä kuvassa näkyy nuo kaapin ovet ennen, eli noin ne oli kun ostettiin Orrela. Ja aika lailla samalla tavalla ne tulee siihen nytkin. Ainoastaan että ns. kaappi tulee olemaan paneelia, eikä tapettia kuten kuvassa.


Tällaista siis meillä täällä Orrelassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti