sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hirsiseinä eteisessä

Meillä on eteisessä yksi seinä hirrellä, samoin kun keittiössä, toki siellä on kaksi seinää hirrellä. 
Nyt onkin mietinnässä, jättääkkö hirret ihan sellaisiksi, vai käsitelläkö ne jollakin. Kovin kauniita hirsiä ne ei ole, toiset hieman punertavia, toiset harmaita, toiset ihan puhdasta puuta. Ajattelinkin että jos hirret käsittelisi jollain vahalla tai petsillä, niin saisiko  niistä kauniimmat ja yhtenäisemmän näköiset. Olisiko ne myös helpommat pitää puhtaana. Nyt pinta on niin huokoinen että imee ihan kaiken pölyn itseensä. 

Jos alottaisi käsittelyn tuosta eteisen seinästä, ja jatkaisi sitten keittiöön ja sieltä eteenpäin. Tällä hetkellä silmää miellyttää eniten tumman harmaaksi käsitelty hirsi.
 Mutta millä hirret käsittelisi? 

Näistä jotenkin pidän... 
Tässä taas korostuu kauniisti valkoinen tummasta taustasta. 

Tämä kuva ehkä osiltaan tyylillisesti eniten meidän Orrelaa 

Tästä kuvasta poiketen, meillä on valkoinen lattia, niin en usko huoneista tulevan ainakaan pimeitä. Isot ikkuat myös löytyy joka huoneesta, montakin kappaletta. 

Varsinkin tästä viimeisestä pidän, mustasta seinästä. 

Nyt pitäisi vaan löytää jostain vaikka pala hirttä mihin voisi kokeilla, niin ei tulis sitten sitä "hups, ei ehkä sittenkään niin hyvä valinta" -juttua. 

Jonkun aikaahan on jo ollut muodissa valkoiset hirsiseinät, mutta meidän hirsiä ei valkoisiksi laiteta. Valkoinen hirsi on kaunis, silloin kun se on uutta hirttä, eli ns. tasapaksua ja -korkuista. Meidän omat ei sitä ole, ja välien eristeetkin on vähän mitä sattuu, pellavaa, heinää, kutterilastua, villaa... lopputulos ei olisi niin kaunis. Mutta jos tuollaisella tummanharmaalla tai ehkä jopa mustalla petsillä? laittaisi niin tulisiko siitä hieno? 

Auttakaahan nyt mua, kun valinnan vaikeus on aika hirmuinen. 

(Kuvat rumasti vaan googlesta, hups) 2 kommenttia:

 1. Samoja asioita ollaan kovasti mietitty. Ollaan miehen kanssa kumpikin tykästytty tuohon ylimmäisen kuvan tummanruskeaan hirteen ja noita kuvia on Villa Blanco -blogista ihailtu. Luultavasti alakerran hirret tulevat saamaan tuon tyylisen sävyn. Itse tykkään myös valkoiseksi käsitellystä vanhasta hirrestä koloineen ja tursuavine pellavoineen. :) Meidän hirrethän ovat uusia, mutta ovat eri korkuisia ja koloja löytyy, joten näyttävät vanhalta hirreltä käsittelyn jälkeen. Yläkerran makuuhuoneiden hirsiseinät käsitellään näillä näkymin valkoiseksi, koska haluan lasten huoneista vaaleat ja tuo valkoinen hirsiseinä ihastuttaa kovasti.
  Kun lattia ja katto ovat vaaleat, niin minäkään en usko, että liian pimeää tulee, vaikka seinät ovat tummemmat. Tuosta alimman kuvan mustasta en henkilökohtaisesti pidä, mutta kolmen ensimmäisen kuvan hirret ovat tosi kauniita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei maria!

   Nyt on hirret melkein käsitelty, ja kirjottelen pian postausta niistä.

   Poista