maanantai 13. kesäkuuta 2011

hiljaiseloa ja vesisateen kuuntelua vintillä

Kyllä vaan on ihana tunnelma vanhan talon vintillä kun sataa vettä. Tulin tänään töistä ja suoraan tietenkin Orrelaan, Sameli oli siellä hyvin siistiny paikkoja, niin on taas mukavampi tehdä kun ei oo niin paljon roskaa ja kaiken maailman romua ympärinsä. Siinä samalla kun satoi vettä, niin oli pakko mennä vinttiin kuuntelemaan sitä ihanaa sateen ropii. Peltikatossa se kuuluu niin hyvin, ja meillä kun ei oo mitään eristettä katossa, ainoastaan tukipuut ja pelti. Varmaan jos olis laittanu käden kattoon, niin olis tuntenu pisaroiden osumisen.

löytyi olohuoneen lattian alta, eristeiden päältä
 Tältä päivältä ei oo kuvia, ku kamera oli kotona, enkä päässy sitä hakemaan asuntoesittelyn takia. No mutta mulla on kuvia edellisiltä päiviltä, pääosin eiliseltä sunnuntailta.


Purettiin olohuoneen lattiaa, ja melko suuri tila oli lattian alla. Orrelassa on multipenkki, eli heti kivijalan vieressä sisäpuolella on noin metrin verran seinästä eristettä ihan lattiaan asti, ja huoneen keskiosa on ns. onttoa tilaa. Talvella tukitaan kivijalassa olevat tuuletusreijät, jolloin ilma lattian alla ei pääse vaihtumaan, vaan se pysyy lämpimänä. Kyllä ennen on ihmiset vaan ollu fiksuja. Aijotaan säilyttää rakenne samanlaisena, mutta eristettä täytyy lisätä... Sitä lisätään alimman kuvan mukaisesti seinien viereen, kun eristeet ovat ajanmyötä painuneet kasaan. Ollaan mietitty että laitettaisiin selluvillaa tuohon vanhan purun päälle, se on kuitenkin lähimpänä purua ja eristää erittäin hyvin.
Puru, joka on ollut lattian alla varmasti noin 80 vuotta, oli täysin kuivaa, mikä oli tietenkin erittäin hyvä asia, koska pelättiin että siellä olisi märkää. Montun pohjalta joudutaan ottamaan kaikki puuaines pois, sillä se kerää erittäin helposti kosteutta ja tätä kautta se on erittäin suotuisa paikka esimerkiksi lattiasienen alulle. Joten pois kaikki mikä lähtee irti, niin vältytään jatkossa ongemilta., vaikka ei niitä ongelmia ole ilmeisesti ollut aikaisemminkaan.

Tälle viikolle olis vielä hyvä saada tyhjennysauto pihaan, niin saataisiin vintistä vanhat eristeet pois, ja nähtäisiin missä kunnossa rakenteet on. Vintissä vaan on niin tuhottoman paljon tavaraa, että siinä menee hetki että ne saa sieltä pois. Ja innolla odotan mitä kaikkea vintistä löytyykään, kun talo on kuitenkin nähnyt sodat ja kaikki, joten vintiltä voi löytyä vaikka ja mitä.

laitan tähän perään teille vielä yhden kuvan vintiltä, joka on otettu silloin kun käytiin katsomassa Orrelaa ensimmäisen kerran.


olohuoneen alla
vintti, ihanan korkea ja avara. Kuva otettu olohuoneen päältä, meijän tulevasta makuuhuoneesta
Palaillaan jatkossa, ja jos joku haluaa kuulla tai tietää meijän Orrelasta enemmän niin kysyä saa, vastaan parhaani mukaan.

Moikkelis!

-Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti