maanantai 31. maaliskuuta 2014

Seinää kaatuu

Keittiössä tapahtuu, nimittäin seinästä lähti "suikale" hirttä pois. Ruokailuhuoneen ja keittiön välissä oli tavallinen vanha ovi kun ostettiin tää talo. Ovi otettiin melkein heti pois, ja vasta näin parin vuoden kuluttua ollaan päästy tai saatu aikaseksi ruveta työstämään oviaukkoa lopulliseen asuunsa. 

tässä aukko jo lopullisessa leveydessään. 

Ruokailuhuoneen ja keittiön väliin on tulossa ruokailuhuoneeseen avautuvat pariovet. Ovat varmaankin aikalailla aina auki, mutta se tunnelma ja yleisvaikutelma mikä niistä tulee on se mitä haetaan. Ja alkuperäinen ovi on vintillä odottamassa sitä aikaa, kun vintti saadaan valmiiksi ja väliovet saa laittaa paikoilleen. Ovia on säilössä kaksi, karmeineen. 
Ruokailuhuoneesta päin kuvattuna, tässä näkyy tuo ruma puoli hirsiseinästä. 

Vuokrasimme puukkosahan, sillä moottorisahalla ei viitsinyt ruveta pärisyttämään sisällä. Tarvittava noin 30cm hirrenpäästä lähti helposti tällä puukkosahalla ja jälki on kaunista ja siistiä. Sameli vielä tekee samanlaisen loven hirsien päihin kun siinä olikin, että tukirima saadaan paikoilleen pitämään seinää tukevasti pystyssä. Tämän jälkeen päästään sovittamaan karmeja paikoilleen ja sen jälkeen ovia. Ei malta odottaa. 

Kun ovet saadaan paikoilleen, päästään ruokailuhuoneesta tekemään "verstas"-huone ja siellä pystytään sitten kunnostamaan väliovia ja hetken päästä nostamaan lattia ja alottamaan taas eristyshommat. blaah! 

Pohdinnassa on tällä hetkellä mitä teen hetki sitten mustaksi laittamani hirsiseinän toiselle puolelle. Laitanko myös mustaksi, vai laitetaanko se levyjen taakse piiloon. Seinässä on erittäin rumia kohtia, jotka voisi saada piiloon samaisella aineella, jota käytin keittiön puolella. Jos taas seinä laitetaan piiloon, niin onko se levy vai sama valkoinen vaakapaneeli kun olohuoneessa ja eteisessä. Vaikeita kysymyksiä... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti