sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kylpyhuone

Kukkuu kaikille...

Eli olin saanut kyselyä, millainen pohjaratkaisu meillä tulee olemaan kylpyhuoneessa, niin laitan sitä nyt tähän. eli meillähän tulee osa kylpyhuoneesta olemaan yläkertaan johtavien rappusten alla, joten sen kanssa oli hieman hankaluutta, että miten tavarat sijoitetaan, mitä portaiden alle tulee. Omasta mielestä ainakin ollaan päästy ihan fiksuun lopputulokseen. Lopullisen toimivuudenhan tietää vasta sitten kun on päässy kylpyhuonett käyttämään ja on päässyt pesemään ensimmäiset pyykit.

Tekstin lopussa kuitenkin hienosti paintilla tekemäni kuva kylpyhuoneen pohjasta.  Toivottavasti kuvasta olisi jollekkin apua.
Lämminvesivaraajaa ajateltiin ensin portaiden alle, mutta ei sitten uskallettu ottaa riskiä, että ei korkeutensa takia mahtuisikaan, joten joudutaan laittamaan se tuohon nurkkaan tuolleen tyhmästi. Portaiden alle tulee siis ns. kodinhoitotilaa, siellä on pyykinpesu kone, ja sen viereen tulee likapyykkikorit, ja pesukoneen päälle tasoa niin pitkältä matkalta kuin vaan mahtuu, niin saa sitten esim. mankelin siihen pöydälle, ja saahan sitä käyttää sitten muihinkin toimintoihin.
Suihkukaapin kohdalta peitetään yksi oviaukko, mikä on ennen johtanut ns. välitilaan mikä on mennyt eteisestä työhuoneeseen. Kylpyhuoneeseen tulee siis jäämään kaksi sisäänkäynti, nykyisen kolmen sijaan. Tuo "kaapistoa"-kohta tulee olemaan korkeaa kaapistoa, jonne saadaan puhtaat petivaatteet ja pyyheliinat talteen. Näin pyykkihuolto on helppo hoitaa, eikä tulevaisuudessa tarvitse viedä kuin vaatteet muualla oleviin kaappeihin/vaatehuoneisiin.
Suihkukaappi laitetaan sen turvallisuuden takia, eli ollaan ajateltu sen olevan paras vaihtoehto estämään mahdolliset vesivahinkojen syntymiset.

Eipä kai tuosta kylpyhuoneesta muuta. jos on kysyttävää, niin saa toki kysyä..

klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremaksi.

3 kommenttia:

  1. Kiitoksia tästä. Oman kylppärin mietintä jatkuu, vielä - tilaa on käytössä hieman vähemmän, joten sijoittelu on vaikeaa. Samat Asiat pitäisi saada mahtumaan noin 7 neliöön. Jostain siis pitää tinkiä ja teidän pohjan kanssa suunnilleen samalla kohdalla olevat vintin portaat saavat lähteä, kun yläkertaa ei rakenneta asumiskäyttöön.

    VastaaPoista
  2. toivottavasti auttoi jotain. Missä päin teillä on huusholli, ja mitä kaikkea meinaatte tehdä? -Jenni

    VastaaPoista
  3. Se on Tuusulassa. Kyllä me vähän erilaiseen ratkaisuun päädyttiin, kun tilaa ei ole noin paljon. Kaikki kuitenkin mahtui.

    Varmaan aikalailla samanlainen projekti kuin teillä. Lattiat auki ja uudet kannattimet, seiniin pientä hirsikorjausta ja eristeet, uudet ikkunat, sähköt, vedet... jne. Kosteusvauriota oli vähän, mutta salaojitus on tehty ja tuuletusta jne. lisätty, joten homman pitäisi olla hoidossa nyt. Hommaa riittää siis. Projekti tuskin siihen loppuu kuitenkaan - vanhassa talossa riittää korjaamista, mutta osa säästetään myöhempään.

    VastaaPoista