keskiviikko 7. joulukuuta 2011

kukkuluuruu kuuluu Orrelasta.

Aikaa on taas vierähtänyt tovi viime postauksesta. Melko paljon on saatu aikaankin, kylpyhuone on saatu melkein valmiiksi, seinällä on kaakelia (siitä myöhemmin tässä kuvaa) lattia on liipattu, eli senkin saisi kaakeloida. Siitä tulikin mieleeni, että kylpyhuoneen valusta tuli noin 10cm paksu (keskimäärin) ja laskimme kuivumisajaksi 10 viikkoa, eli 1cm per 1 viikko. Lattia ei kuitenkaan ollu lähelläkään kuivaa vielä kymmenen viikon kohdalla, vaan annoimme sen loppujen lopuksi kuivua 15 viikkoa, eli puolet vielä lisää alkuperäiseen arvioon. No lattia on joka tapauksessa nyt jo kuiva, tai ainakin parempi olla, sitä ei ole nyt mitattu sen 15 viikon kuivumisen jälkeen, mutta viimeksi 12-13 viikon kohdalla on mitattu ja silloin kosteus oli noin 80 prosenttia. Nyt on lattiaan laitettu pohjuste, jotta saimme tasoitteen kiinnittymään. Nyt on siis lattian kuivuminen loppunut, jos ei se nyt sieltä reunoilta vielä kuivu, kun betonilaatta ei ole mistään kosketuksissa hirsikehikkoon, eli pääsee hengittämään sivuilta, samoin kuin myös hirsi pääsee hengittämään. Se on tärkein juttu kun kylpyhuoneen toteutusta suunniteltiin. Nyt on siis tasoite lattiassa ja kaakelointia vailla.

Seinät on kaakeloitu alinta kaakeliriviä lukuun ottamatta ja ovat siis vielä saumaamatta. Seinistä tuli valkoiset ja yhdestä seinästä tumman ruskea, oikein maukasta, melkeimpä suklaisen hyvää. Mun ainaki tekee mieli suklaata joka kerta ku nään sen kylppärin seinän. :P Tänään kävin tilaamassa katto- ja seinäpaneelin kylppäriin, eli siis rappuset kylpyhuoneen puolelta "päällystetään" paneelilla ja katto tietenkin. Paneeli tulee vaakatasoon, ja on 120mm leveää. Valkoista tietenkin, vaikka ruskeakin oli vaihtoehtona. Valkoinen antaa kuitenkin niin paljon enemmän valoa, ja jotenkin puhtaamman vaikutelman. Nyt paneelit ovat paapallani maalattavana, ja onhan siinä maalattavaa, kun paneeleja on 17neliön verran. No pian päästään paneloimaan, ja sitten alkaa kylpyhuone näyttämään siltä kuin pitääkin. Jännää!

Keittiössä Sameli on laittanu vetimiä paikoilleen, ja mä yrittänyt siivoilla. Eteiseen oon laittanu ensimmäiset verhotangot, ja sovittanu verhoja. Tavaraa Orrelassa on niin paljon, ihan ihmettelen miten ne kaikki on mahtunut meijän vanhaan 59,5 neliön rivitalo kaksioon, ku orrelassa jossa alakerrassa 125neliötä, on aivan täynnä, just jalka jakaantuu. Onhan siellä toki kaikkea muutakin, mutta järjestely on todella vaikeaa, johtuen siitä että joka puolella on työkaluja ja puutavaraa rakentamista varten. Eteisessä on parit auton renkaat, ja työhuoneessa on vanhoja valurauta pattereita ja tuleva suihkukaappi (IDO Showerama 8-5) paketissa.

Jouluksi ei päästä muuttamaan, mikä sinänsä harmittaa, mutta ei sille vaan mitään voi, oltiin kuitenkin kaksi viikkoa Thaimaassa eikä Orrelassa sen aikana tietenkään tapahtunut mitään. Asutaan nyt vielä väliaikaisesti mun vanhempien luona, mutta ehkä ensivuonna päästään omaan kotiin ;)

Tässä näitä kuvia, mun mielestä ne on aika kaoottisia. :P








Siinäpä ne kuvat.

Terkuin,

Nenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti