maanantai 29. lokakuuta 2012

Piiiitkästä aikaa

Tässä nyt on mennyt vähän kauemmin kun siihen keskiviikkoon, kuten viime postauksessa lupasin. Noh, joka tapauksessa.

Olohuoneeseen on saatu villat ja lankut lattiaan ja nyt siellä olis seuraavaksi vuorossa lattian hionta ja maalaus. Kyllä se olohuone siitä hiljalleen valmistuu, olis vaan kivaa jos se olis jo ihan valmis. Mutta kaikkea ei voi saada. Monet on sanoneet että eikö ensin olis kannattanut tehdä vaikka koko alakerta valmiiksi, ja sitten vasta muuttaa. Voihan se näinkin olla, mutta meidän Orrela on kuitenkin ihan asumiskunnossa, joten miksi ei asua täällä, omassa kodissa. Toki välillä täällä on vähän kylmä, ainakin kylmempi kuin mihin nykyään ollaan totuttu. Me tykätään nukkua vähän viileämmässä. eikä täällä nyt loppupäässä mitenkään kylmä, mitä nyt vähän lattia vetää, kun kahdessa huoneessa ei oo mitään eristystä lattiassa. Noh, ehkä jo ensi talvena on eristystä. Seinäthän on tosi lämpimät, eikä ikkunatkaan falskaa yhtään.

Asiasta seuraavaan, ulko-ovi on saapunut, mutta vielä ei olla saatu sitä asennettua, kun lukon kanssa on vielä pienoista ongelmaa. Koitetaan jos tällä viikolla saatais lukkohomma  hoidettua, ja ovi paikoilleen. Jos hommat menee hyvin, niin saatais sitte ruveta lämmiittään myös eteistä. Nyt ei olla viittitty lämmittää eteistä ku tän hetkinen vanha ulko-ovi falskaa niin paljon, että kaikki lämpö menis vaan harakoille.

Myös se vuosi sitten ostamamme puuhella saatiin tänään kotiin. ihana se on, vielä kun sen saisi toimintaan, niin olis ihan mahtavaa kuunnella kun puu palaa pesässä ja hella hohkaa pehmoista lämpöä. Muuri on kuitenkin vielä niin huonossa kunnossa, että vielä hellan lämmittäminen ei ole mahdollista. 

Tässä vielä kuvaa uudesta ulko-ovesta (+ vanhasta) sekä  meidän hellasta. Olkaapa hyvät







.
-Emäntä

3 kommenttia:

  1. Tosi hieno ulko-ovi ja komia on hellakin! :)

    VastaaPoista
  2. Pakko vielä kysyä, että mistä olette tuon puuhellan hankkineet ja paljonko maksoi? Meillä ehkä hakusessa samanlainen! Hyvin eri hinnoissa näkyvät liikkuvan netissä eri paikoissa.

    VastaaPoista
  3. Hei Maria!,

    Hella on hankittu täältä vaasasta Wanhalta Makasiinilta, http://www.wanhamakasiini.fi/page.html . Hintaa hellalle tuli 1200€. tuo meidän hella on ilmeisesti melko harvinainen, vastaa kuitenkin högforsin No.5 :sta. meillä varastossa yksi ylimääräinen Högfors 5A, vaatii toki täydellisen kunnostuksen..

    VastaaPoista