tiistai 31. tammikuuta 2012

Pieniä kivoja kuvia...

Hetkeen ei oo taas tullu kirjoteltua, joten nyt ajattelin pientä päivitystä rustata.

Ensinnäkin asuminen Orrelassa, omassa kodissa, on tuntunut aivan mahtavalta. Ensimmäiset yöt oli hieman viileitä, kun lämmintä ei ollut kun se +17 astetta. Noh, onneksi ei tarvinnut yksin nukkua, olihan meillä Alma ja Joose sekä Pilli ja Pulla lämmittämässä. ;)

Nyt on kuitenkin tullut asuttua orrelassa jo toista viikkoa, ja mukavalta elo täällä tuntuu. Hiljaista, rauhallista ja helppo hengittää. Sameli on ollut työmatkalla, joten yksin on tullut täällä arkipäivät eleltyä, tai mistä minä tiedän jos vintillä joku asuu, ei ainakaan vielä ole ilmoittanut itsestään, ainakaan mulle. Koirat on aina välillä sännänny ovelle haukkuen, eikä siellä kertaakaan mitään ole ollut.

Perjantaina saatiin ilmalämpöpumppu toimintaan, ja nyt on tarpeeksi lämmintä asumiseen. Kyllä kannatti satsata, on se vaan niin hiljainen ja hyvä, ja ennen kaikkea näyttää seinällä olevalta mankelilta. Miten ihanaa sisustuksellisesti. Noh, pikku juttuja. Nyt on siis lämpöä piisannut, kunhan saadaan vaan ensitalveksi nuo lattiat laitettua niin ei varpaat jäädy.

Sitten tähän päivään! Aamu alkoi auton katsastuksella, hieman jännitti mutta kyllä se läpi meni, onneksi. Sameli kun on nakittanu mulle näitä hommia kun on ite työmatkalla. Mutta mikäs niitä hoidellessa. Katsastuksen jälkeen ajoin Mummun luo ja kuskasin hänet asioille kaupunkiin. Kiva olla avuksi.  :)

Tämän jälkeen otin suunnaksi K-Raudan, sen paikan jonne en mielelläni mene. Noh, allaskaappi asialla tietenkin, kun ei ollut uudesta peiliovesta kuulunut pariin-kolmeen viikkoon mitään, vaikka toisin luvattiin. Noh, siellähän se ovi oli seissyt jo hyvän tovin odottamassa noutamistaa. Hups vaan, olivat unohtaneet ilmoittaa. No sellaista sattuu, ainakin K-Raudassa joka kerta. Ja onhan se ovi vieläkin viallinen, kun äsken siitä itseäni katselin. Ja ei, vika ei ole minussa vaan siinä peilissä, uskokaa vaikka huviksenne.

Iloisena kuitenkin lähdin K-raudasta kun kerta oven sain, ja suuntasin vanhempien luo. Istuskelin sohvalla ja kas kummaa, puhelin soi. Olin kuukausi pari sitten jättänyt Wanhaan Makasiiniin soittopyynnön, jos sattuu ilmestymään tietynlaista valurautahellaa. Nyt puhelin soi, ja vastasin. Heille oli tullut erittäin hieno valurautahella. Luukussa luki Björneborg Mek. Verkstad N.5 Eli siis niin hieno kun vaan olla ja voi. Hella on nyt sitten varauksessa perjantaihin asti. Toivotaan että hella ns. jää käteen. Tässä vielä linkki Wanhan Makasiinin sivuille.

Ja kävi mulla täällä tänään "vieraitakin" kun pikkusisko Emmi pemahti Nemo-koiransa kanssa pihaan. Kivaa oli jutella ja vaan olla. Ja sai Nemo vetää pulkkaakin, ja hienosti meni.



 Tässä vasemmalla meidän "uusi" vessan ovi, joka tosiaan ostettiin karmeineen 10€:lla. Hienosti on pikkusen liian matala oviaukkoon, mutta hyvä se kuitenkin on, pitää laittaa oikein ihanat, super isot listat Ü




 

Ja tuossa sitten meidän kylpyhuoneessa oleva "salaluukku" josta olenkin postannut aikaisemminkin, silloin kyllä hieman keskeneräisenä. Hieno se joka tapauksessa on, ja nuo kiinnikkeet ovat niin ihanat. Täältä ne löysin. Kuuluvat siis ikkunoihin.


Nyt kuitenkin on aika siirtyä lukemaan ja siitä sitten nukkumaan, Oikein hyvät yöt kaikille!

Olisi taas kiva saada teiltä kommenttia, ja tietää ketä blogiani lukee.

- Hyvän tuulinen Orrelan Emäntä

4 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Jos teille sopii ja ajankohta menee yksiin niin tullaan joskus katsomaan teidänkin projektia -kuljetaan aina joskus Vaasassa päin veljieni työnä!
    Wanha talo on ihana paikka asua! Meille tämä on kolmas talo, eka olirakennettu -61, toinen -93 ja tämä 1850 luvulla ja tämä talo on KOTI♥! Tästä tuvasta en lähde enää mihinkään... Mukavaa talven jatkoa ja muistetaan lepäilläkin välillä tässä remontin tiimellyksessä! :) T.Heli Lapualta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu tervetuloa vaan. Orrelassa on ns. aina ovet auki. Ja kiitos kehuista.

      -Jenni

      Poista
  2. Luen myös blogiasi joka kerta kun uus postaus tulee, merkkiä en ole koskaan jättänyt :D :D
    Lähinnä mielenkiinnosta seurailen kun moneen kertaan oon tuon teidän talon ohi kävellyt :D Ja kiinnostaa tuollaisen vanhan talon kunnostusprojekti, ehkäpä jonain päivänä saisin (ainakin mun unelmissan miehestä en oo niinkään varma :D)tuollaisen ihanan vanhan hirsitalo projektin meillekin, vaikkakin reilu pari vuotta sitten muutettiin tähän nykyiseen -80luvun taloon ja tehtiin tähänkin oikein perusteellinen remontti myös :D :D
    Hienon ootte talosta jo saaneet! :)

    VastaaPoista
  3. Hei Susanna. Kiva kun lueskelet. Kyllähän Orrela ihana on, siellä on oma rauha. Nyt vaan saisi pakkaset riittää, kun ei nuo pelkät lankkulattiat ole kovin lämpimät. Onneksi villasukat on keksitty. Nyt vaan sitten bongailemaan omaa Hirsi-unelmaa.

    -Jenni

    VastaaPoista